De afsluiter van 2017: kamp voor 18-25 jaar

7 november 2017

Het jubileumjaar voor de MS Anders kinder- en jeugdkampen werd afgesloten met een kamp voor de oudste groep: 18 t/m 25 jaar. Ruim 30 deelnemers verzamelden zich op vrijdagavond in de groepsaccommodatie “Seven Hills” in Groesbeek. Een beetje lastig te vinden en wat weinig parkeerplaatsen maar voor de rest een prima locatie!

De kennismaking vond dit keer buiten plaats. Haast was geboden want om 22 uur zou het licht uitgaan..... Alleen was de eigenaar vergeten de klok terug te zetten en was het om 21 uur donker! Bij het licht van de straatlantaarns en de volle maan konden we de spellen afmaken!

Op zaterdag, na een snel ontbijt en de groepsgesprekken, gingen we richting Nijmegen. Daar bezochten we het muZIEum: een “inkijkje” in de wereld van blinden. Met een blindenstok en (soms letterlijk) aan de hand van een blinde medewerker werden we in het stikdonker rondgeleid door een woning, op straat, in een hotel, op een vliegveld en uiteindelijk in de bar. Niet gepland maar wel bijzonder: toen de laatste groep naar binnen mocht (en net in het donker stond te wachten op de gids) ging het brandalarm af en moest iedereen naar buiten! Niets aan de hand, iemand had (per ongeluk) de brandmeldknop ingedrukt.....

‘s Avonds opnieuw een activiteit in het donker: twee kamers in de accommodatie waren omgebouwd tot een escaperoom. Nadat het licht gevonden was kon gezocht worden naar aanwijzingen om uiteindelijk de deur weer open te krijgen. Zonder de geheimen van de escaperoom te verklappen (dan kunnen we het later nog een keer gebruiken) kan ik wel zeggen dat kennis van de kampen wel nodig was om de deur weer open te krijgen!

De zondag werd gestart met een uitgebreide brunch! Daarna was er ruimte om nog wat te knutselen, chillen, het tafeltennistafelspel te spelen (zonder tafeltennistafel) of theater te maken.

Omdat dit het 50ste kamp was waar Roel en Gert bij de organisatie betrokken zijn geweest werden zij in het zonnetje gezet door de deelnemers. De geknutselde tekeningen, schilderijen, gedichten, olifanten en vliegtuigjes werden, met een persoonlijk verhaal overhandigd.

Daarna was het weer tijd voor het grote afscheidnemen.... Tot volgend jaar!!