Multiple Sclerose is uiteraard een thema tijdens het weekend. Maar daar gaat het echt niet het hele weekend over!! Natuurlijk is elk kamp weer anders. Het programma is afhankelijk van de leeftijd van de deelnemers en van de locatie van het kamp. Vaste onderdelen zijn er natuurlijk wel:

wst er gebeurt skelterenNa aankomst op vrijdag wordt er kennisgemaakt met elkaar en met de begeleiders. Wie is wie? Sommige deelnemers kennen elkaar al van eerdere kampen, anderen zijn nieuw en worden zo snel in de groep opgenomen. Daarna volgt meestal iets actiefs, lekker (buiten) bezig zijn.

Ook op de zaterdag is er een actief programma. In de afgelopen jaren hebben we al van alles gedaan: klimparcours in de bomen, zeskampen, varen, puzzeltochten, survival. Natuurlijk kijken we ook hierbij weer goed naar de leeftijd en de mogelijkheden van de locatie en de omgeving. Met de jongste groep (6 – 11 jaar) hebben we ook wel eens uitstapjes naar bijvoorbeeld een dierentuin gemaakt.

wat er gebeurt uitleg msDaarnaast wordt er op de zaterdagochtend vaak veel aandacht besteed aan wat MS is en wat dat voor jou en je familie kan betekenen. Natuurlijk is dat voor iedereen anders maar door er met elkaar over te praten ontstaat er vaak meer herkenning en begrip.
De invulling van de zaterdagavond is wisselend. Soms een bonte avond, soms nog een actief programma buiten, soms …. (vul zelf maar aan).

Voordat je op de zondag weer opgehaald wordt, of zelf naar huis gaat voor de oudere deelnemers, organiseren we vaak ook nog weer een leuke activiteit.

Nu klinkt dit alsof je het hele weekend van de ene naar de andere activiteit gaat. Dat is niet zo! Er blijft tijd genoeg over om te chillen, te spelen en natuurlijk om lekker te eten en te drinken!!
Kortom elk MS Kinderkamp is een mix van leuke activiteiten, ontspanning en een beetje aandacht voor wat jullie allemaal bij elkaar brengt: het omgaan met de situatie thuis met een vader, moeder, broer of zus met Multiple Sclerose!