ms web muis zelf jarigMSkidsweb is dé website voor kids over multiple sclerose (zeggen ze zelf, hè ;-) ) van MS vereniging Nederland, één van de andere organisaties die zich in Nederland inzetten voor MS patiënten. Wij verwijzen van onze website naar de site MSkidsweb en zij maken weer reclame voor de MS-Kinderkampen. En die site bestaat nu 15 jaar:

Op maandag 30 maart bestaat de website www.mskidsweb.nl 15 jaar. Hoewel het coronavirus niet uitnodigt om dit uitgebreid te gaan vieren, wil MSkidsweb tóch een klein online feestje vieren. Voor kinderen is dit misschien een saaie tijd thuis, dus we bieden ze graag wat afleiding. Op een veilige manier, want ze kunnen gewoon vanuit huis meedoen.

Betrouwbaar

MSkidsweb heeft zich de afgelopen 15 jaar ontwikkelt tot een betrouwbare informatiebron voor kinderen die meer willen weten over de ziekte multiple sclerose (MS). Vanuit MSweb, de website voor volwassenen over MS, kwam de vraag om duidelijke informatie over de ziekte voor kinderen. Zo is de website in 2005 opgezet door 3 mensen, terwijl vandaag de dag zo’n 8-10 mensen vrijwillig werken aan de site. Mensen die allemaal zelf MS hebben en dus weten waar ze het over hebben.

Feest

Kinderen die MSkidsweb feliciteren met de 15e verjaardag, maken kans op een bijzondere workshop van Brein in Beeld over MS en hersenen. Feliciteren kan t/m 30 maart via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De workshop vindt natuurlijk pas plaats ná de coronacrisis.

Daarnaast zijn er een kleur- en een ontwerpwedstrijd. De kleurwedstrijd is er voor 2 leeftijdscategorieën en in de ontwerpwedstrijd wordt kinderen gevraagd een nieuw muisje te ontwerpen. De muis is de mascotte van MSkidsweb en verbeeldt situaties waar iemand met MS mee te maken kan hebben. Met de wedstrijden zijn leuke prijzen te winnen.

Gefeliciteerd!

Natuurlijk willen wij de collega's van MSkidsweb feliciteren met dit jubileum. Wij weten hoe belangrijk het is de kinderen goede, betrouwbare informatie over MS te geven. En jullie website is echt een bron van informatie! We hopen dat jullie nog vele, vele jaren door gaan met dit belangrijke werk!